2013-07-04

Norrskedika IF-Karlholm GoIF 2-6 (1-2), Lohärads IF-Alunda IF 1-0 (0-0)

Redaktionen kan bara inte få nog av Roslagens lockelser. En vecka kan kännas väldigt länge och när vi väl satt i bilen i denna söndagsutflykt (9/6) var frihetskänslan total. Än en gång var vi blott två som såg fram mot ännu en ”dubbelmacka”, det vill säga två matcher under samma resa. Vi hade tappat i tyngd men ersatt det med en snabb och hårt slående före detta boxare. Denne man som agerat ansvarsfull förälder en längre tid var nu väldigt sugen på mötet mellan Rö IK och Films SK/IFK Dannemora-Österbybruk. Men, meteorologerna hade hotat med regn och rusk lokalt över detta område och när vi stannat till för det obligatoriska inhandlandet av mat i Rimbo tog vi beslutet samtidigt som de mörka molnen drog in allt mer över regionen:
Vi ska till Norrskedika för där skiner solen minsann enligt väderprognosen.
Ortens lag i Norrskedika IF har haft en hopplös start på säsongen med en sistaplats i div 5 Norra och hade nu match hemma mot nästjumbon Karlholm GoIF.

Aha, nu är vi framme! Denna analoga och stationära "GPS-skylt" visade...
...att Roslagsstoppets utsända mycket riktigt hittat rätt! Det var även entrén till idrottsplatsen ett bevis för.
Tio minuter in i matchen anlände vi till natursköna Idrottsparken och det hade redan blivit två mål fördelat ett på vardera lag.
Den fotbollsintresserade jycken hade i motsats till våra utsända minsann inte missat de två första målen. Inget skäll mötte våra utsända. Fler mål skulle ju komma.
Det var början på en målkavalkad denna tidiga söndagseftermiddag. Att Norrskedika IF släppt in 42 mål på blott nio matcher förstod vi. Karlholm var bättre i det mesta och såg ut som ett betydligt mer skolat fotbollslag.
Karlholmhörna på gång.
Nära mål - för många spelare.
Det blev till slut hela 6-2 för Karlholm med flera vackra mål. Främst minns redaktionen ett stenhårt skott ribba in fram till ledning 3-1 i 54:e minuten och 4-1-målet blott två minuter senare. Ett inlägg möttes av en panna och bollen flög sakta men säkert in bakom målvaktens vänstra stolpe. Även Karlholms 5-1 med dryga kvarten kvar var läckert när anfallet avslutades med en perfekt träff på halvvolley i nättaket.
Högtalaren fick tyvärr basunera ut över nejden att hemmalaget förlorat med hela 6-2...
Nu hade vi en timme på oss till nästa idrottsplats. Lagom med tid att som vanligt njuta av den mustiga grönskan med en halvklar himmel ovan.
På väg till match nummer 2 genom den vackra Roslagsnaturen.
Vi skulle till en av redaktionens favoritplatser, nämligen Björkhaga IP i Lohärad.
Vi välkomnades på sedvanligt sätt till Björkhaga IP.
Vi hann ratta in på den inbjudande parkeringsplatsen vid hembygdsgården lagom till avspark mellan Lohärads IF och Alunda IF i östra sexan, ett Alunda som redaktionen bekantat sig rejält med den senaste månaden.
Vi trodde på en bekväm hemmaseger, dels med tanke på tabellen och dels på grund av det spel som Alunda bjudit på i samband med redaktionens tidigare närvaro.
Två som i motsats till en högavlönad lyxlirare i  en känd Solna-klubb stoiskt finner sig i livet på bänken. Här analyseras alltid matcherna in i minsta detalj.
Men, det var Alunda som inledde klart piggast och förde spelet den inledande kvarten innan Lohärad sakta arbetade sig in i matchen. Det var en jämn tillställning med en mållös första halvlek som resultat.
Upplagt för Alundafrispark.
I inledningen av andra kom avgörandet och matchens enda mål.
Lohärad tog över matchen mer och mer. Och vann med 1-0 trots ett tätt och mångtaligt Alundaförsvar.
Det var ett vackert anfall i den 49:e minuten som till slut hamnade i nät när Lohärad slet sönder Alundas backlinje och bjöd den entusiastiska publiken på träbänkarna samt träläktarna runt Björkhaga IP på stor underhållning.
”Boxar´n” från Edsbro som minglade med en räkcocktail i handen i stället för att titta på när Edsbro gästade rivalen Knutby några veckor tidigare var på spionuppdrag.
Boxar´n från Edsbro var på spionuppdrag på Björkhaga. Denna soliga eftermiddag var han på solskenshumör och tog det mycket lugnt...
Edsbro skulle ju möta just Alunda drygt två veckor senare i en uppskjuten match från första omgången när Roslagsstoppet så snopet fick vända hem till stan igen. Alltid lika trevligt att träffa ”Boxar´n.
På hemväg mot Kgl Huvudstaden passerades affischpelaren som bjöd in till matchen vi just sett.
Belåtna med ännu en resa i det vackra landskapet med dess charmiga samhällen inbäddade i grönskan styrde vi hemåt igen mot Kungliga Huvudstaden.
Roslagsstoppets hängivne Söderbykarlsupporter behövde tydligen inte lida av utanförskap på Björkhaga IP.