2014-09-23

Rö IK-Knutby IF 8-0 (2-0)

Det var en strålande mitt i septembersöndag (14/9) när 2/3 av eminenta Roslagsstoppets redaktion styrde kosan mot Bladlunds Måleri Arena (med tidigare mycket mer välkomnande namnet Ekevallen - men vad gör man inte i dag  för sponsorskronorna?) för en match i Uppland Div VII Östra mellan hemmalaget Rö IK och gästerna från Knutby IF - en match som hela Roslagen talade om...
Roslagsstoppsredaktionen var också intresserad av att kolla favoritlaget Edsbro IF:s motståndare nästa år. Edsbro har den här säsongen ägnat sig åt fritt fall i Div VI och är ohjälpligt på väg ner i sjuan. De gulsvartrandiga har bara en poäng på 17 matcher!
Matchen:
Slutresultat 8-0 (2-0)
1-0 min 5 Linus Lindkvist
2-0 min 45+1 Emil Freij
3-0 min 55 Daniel Harnebäck
4-0 min 56        "
5-0 min 73 Simon Arne
6-0 min 73 Torsten Arentson
7-0 min 85 Filip Lindroos
8-0 min 88 Viktor Olbrant
Rö IK: Röda tröjor, röda byxor, vita strumpor.
Knutby IF: Vita tröjor, blå byxor, vita strumpor
Gästande Knutby hängde någorlunda med de första 20 min, men sedan påvisade Rö alltmer bristerna hos gästerna.
Andra halvlek blev en ren transportsträcka för Rö och målen ramlade in som på ett pärlband och slutresultatet finns inget att anmärka på.
Bäst i Rö i dag: Det fantastiska VÄDRET!


Redaktörerna gjorde sedvanligt lunchinköp hos Rimbo ICA och den goda och rikliga självplockssalladen, inklusige brieost, avnjöts i parken till Ekebyholm med glittrande sjön Syningen i bakgrunden, där en flock svanar + dito vildgässs höll snattrande hov.
Sedan bar det av till Bladlunds Måleri Arena i Rö, där det inte var allt för trångt på P-platsen.
Gungställningen lockade inte Roslagsstopparna den här söndagen.
Vart tar vägen vägen? Det har vi frågat oss de gånger vi besökt f d Ekevallen, numera Bladlunds Måleri Arena. Vägen går precis utmed ena sidlinjen och försvinner ut i ????
En gång ska vi ta reda på vart den går, vägen.
Roslagsstoppets altmeister var djupt koncentrerad på spelet. Som synes.
Röfrispark rakt i muren.
Hård kamp på mittfältet.
Roslagsstoppets altmeister bytte position i andra halvlek. Här koncentrerar han sig på att studera några vackra myror i gruset - den elake fotografen påstod att gamlingen somnat.
Römålvakten hade inte mycket att stå i under andra halvlek. Inte mycket annat än att stå vid straffområdeslinjen och se målen trilla in på andra sidan av planen.
Pilen visar vägen till nödlösningen...
Entréspärrarna lyste med sin frånvaro. I stället uppmanades besökarna att avlägga frivillig antréavgift i serveringen.
Aningen solbrända ilastades redaktionsbilen för färd mot Solna resp. Stockholm.
Morrisseys nya Istanbul gjorde att vi njöt dubbelt så mycket av en fin dag, en målrik fotbollsmatch och vårt goda humör. Samtidigt skänkte vi en tanke till redaktionens 1/3-del som inte ställde upp...