2012-05-10

Rådmansö SK - Wattholma IF 1-0 (1-0)

Lördagen den 5 maj skickade Roslagsstoppet till slut en två man tung firma till idylliska Rådmansö för mötet mellan hemmalaget Rådmansö SK och gamla bruksgänget i orange och svart, Wattholma IF. Till slut då en av redaktionens medarbetare slets mellan delikata problem som att antingen åka ut till sommarbostaden i Stockholms skärgård, bara existera hemma i vår fantastiskt vacka huvudstad
Vad är väl en vacker lördagsutsikt från en Söderbalkong mot en div. 5-match i Roslagen? Absolut ingenting!
eller vara romantisk med det andra könet. Det blev fotboll i Roslagen så här tre dagar innan det stora derbyt hemma i stan.
Först stopp på Gräddö för att förskaffa sig lite matnyttigt i skärgårdshandeln.
Det var inte här vi handlade...

Vacker Gräddövy i vårsolens glans.

Ännu en vacker Gräddövy.

Det var härifrån Viking Line startade sin färjestrafik till Mariehamn på Åland. Färjan fortsatte sedan till Galtby, Korpo i Åbo skärgård. Året var 1959. Redan 1960 flyttades Ålandstrafiken från Gräddö till Kapellskär.
Från Gräddö avseglade också den svenska expeditionskåren som i augusti år 1809 tog sig till Ratan i Västerbotten för att slå den ryska infallande armén. Teckningen ovan är från den så kallade träffningen vid Ratan, som ägde rum den 20 augusti. Svenskarna vann.
........
Solen gjorde sitt yttersta för att tränga undan de moln som i sin tur försökte dominera himlen på Rådmansö Schakt Arena.

Mestadels var det solen som vann och bjöd därmed på en ljuvligt vacker lördag med en riktigt behaglig värme. Rådmansö siktar på en framskjuten placering denna säsong i div 5 Östra och har inlett förtroendegivande. Laget är stabilt med stora robusta och samspelta spelare. Det var dock Wattholma som inledde klart piggast första kvarten och hittade vid ett flertal gånger luckor bakom Rådmansös försvarslinje som försökte kliva högt. Det var nära vid ett par tillfällen. Men, successivt arbetade sig Rådmansö in i matchen och vann till slut rättvist.
Var är bollen?

Wattholmafrispark - resultatlös.

Hoppsan, det gjorde visst ont?

Matchens enda mål kom i 37:e minuten när Rickard Persson klippte till från cirka 20 meter utanför straffområdet i målvaktens vänstra hörn. Sista kvarten spelade såväl Rådmansö som Wattholma med en man mindre efter ett andra gult kort på respektive spelare. Wattholma hade skapat ett par chanser dessförinnan till kvittering, bland annat ett skott i stolpen, men tappade allt efter de båda utvisningarna. Även Rådmansö hade lägen - bland annat hade segerskytten Rickard Persson en frispark med sträckt vrist som målvakten i Wattholma hade stora problem att hålla utanför stolpar och ribba.

Mål:
1-0 (37) Rickard Persson
Hörnor: 2-4 (0-2).

Dräkter, Rådmansö SK: Vit tröja, blå byxa, vit strumpa.
Wattholma IF: Orange
/svart tröja, svart byxa, svart strumpa.


Publik: 67 på Rådmansö Schakt Arena.


Inträde: Frivillig entré med programblad.
Servering: Ja. Kaffe, korv med bröd, flera olika glassorter, läsk och diverse smågodis.

Det är inte alla idrottsanläggningar som har ett sommartorp i direkt anslutning till ena långsidan. Rådmansö Schakt Arena har det. Längst t v i bilden ses hemmalagets nr 7, José Higualto, en riktigt duktig fotbollspelare som av Roslagsstoppets utsända utsågs till matchens lirare.

Reservmålen bidar sin tid.
Rådmansö är ingen ö utan en halvö ca 10 km öster om Norrtälje. Avslutningsvis lite sakral information: Gräddö har sin missionskyrka,
medan Rådmansö har sin vackra kyrka i Karl Johansstil, som började uppföras 1816 och togs i bruk 1818. Först år 1844 invigdes kyrkan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar