2013-06-11

Knutby IF-Edsbro IF 3-2 (1-2)

Två dygn efter nordens största derby med en väldigt oväntad utgång var det äntligen dags för Roslagens motsvarighet – rivalmötet mellan Knutby IF och Edsbro IF på Svärdens IP i div 6 Östra den 24 maj.
Derbydags i Knutby
Det var fredag kväll och när försommaren äntligen hittat till våra regioner i detta vackra land var det ett självklart val för redaktionens tre medlemmar.
Två tredjedelar av redaktionen visar upp sig!
 Knutby hade haft en tuff inledning på säsongen i återkomsten från div 7, Edsbro hade dock startat klart godkänt med två segrar och en oavgjord. Efter ett traditionsenligt stopp i Rimbo för inköp av mat valde vi att ratta mot Knutby via pittoreska Ekebyholm och Rånäs innan vi efter en lagom lång färd genom de mustiga skogarna var framme i Knutby. Det var drygt en och en halv timme till avspark och vi hann med ett besök även hos den lokala handlaren i ortens mer centrala delar vidbensinmacken och värdshuset. 
Välkommen till Knutby centrum!
Vacker plats för matintag
Matplats blev Knutby kyrka, en av alla dessa mäktiga och vackra kyrkor i Roslagen. Mätta och belåtna och med sedvanliga gliringar kompletterat med hugg och slag mellan redaktionens medlemmar som inslag hoppade vi in i bilen och åkte de få kilometerna till Svärdens IP som såg så inbjudande ut i sommargrönskan.
Knutbykultur
Tvättställ i Knutby vackra Folkets park
Boxar´ns val derbydagen...
Det var laddning i luften denna ljumma och behagliga kväll. En stor besvikelse var att en av de stora profilerna inom Edsbro, vi kan kalla honom ”Boxar´n”, valt borta denna frestelse för räkfrossa.
Lugn "Tosse" inför matchstart
Det var nog tur ändå tyckte dock en än större profil i Edsbro, ”Tosse”Mattsson.”Boxar´n” kan lätt bli övertänd. Och när det handlar om derbyt Knutby-Edsbro är det väldigt lätt att känslorna svallar över. Bra då att "Boxar´n" valde att mingla med en räkcocktail i handen. Svensk fotboll behöver inte fler publikskandaler. Då dör nämligen svensk fotboll. I alla fall om kvällspressen får bestämma. Edsbro var det klart bättre laget i den första halvleken och hade klara 2-0 efter en dryg halvtimmes spel. Det kunde och borde ha varit mer med tanke på de chanser Edsbro skapade.
Rödklädda Knutby spelar boll trots att Edsbro spelade bäst i första halvlek.
Knutby lyckades reducera strax innan halvtid för att sedan få en spelare utvisad. Klar fördel Edsbro inför den andra halvleken. Men, Edsbro kunde inte säkra ännu en tre-poängare så här i säsongsupptakten. I stället tappade Edsbro såväl försvar som mittfält och anfall. Knutby tog chansen och tog över matchen. Vände till 3-2 och det kunde ha blivit betydligt mer om inte David James Jenkins i Edsbros mål svarat för flera fantastiska räddningar i ensamt läge mot bottenlagets anfallare.
Andra halvlek blev Knutbys.
 När domaren blåste av för full tid jublades det rejält hos Knutby och bland merparten av de cirka 120 åskådarna som valt Svärdens IP som den stora fredagsunderhållningen.
  Det var ännu en fantastisk kväll i Roslagsstoppets historia som kulminerade med den lummiga hemfärden till storstaden. Och som vanligt var det med sällskap av Morrisseys ljuva stämma i sommarkvällen.
För matchfakta med laguppställningar se www.svenskfotboll.se/uppland div 6 Östra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar