2014-06-03

Wattholma IF - IF Vesta 2-0 (0-0)

En vecka (23 maj) efter trippen till idylliska Lohärad riktade vi blickarna mot norra Uppland och alltid lika inbjudande bruksorten Vattholma. Vi skulle till Änglavallen och det skulle visa sig bli den alldeles underbara sommardagen vi längtat efter. Närmare 27 plusgrader när vi lämnade huvudstaden tidig förmiddag.
Vi valde likt tidigare tillfällen som vi besökt Vattholma att passera den mytomspunna hockeyrinken i det lilla samhället Lunda strax utanför avtagsvägen mot orten Markim i Vallentuna kommun. Det vilar mystik över den uterink som vid en sökning på nätet tyvärr inte ger någon ytterligare information annat än att en och en annan åkt skridskor där vintern 2004/05. Har det någonsin spelats seriematcher där? Hade Lunda en idrottsförening?
Den mystiska hockeyrinken i Lunda. Har det någonsin spelats match här? Någon som vet!
 Det var mycket att fundera över för Roslagsstoppets två medarbetare som gav sig ut på tur denna fredag.
På väg mot Rasbo stopp vid Wattholma gård.
Färden fortsatte mot Rasbo och Rasbokil; det senare en ort som bland annat fostrat
 AIK damfotbolls chefstränare Mattias Eriksson. Som en hyllning till denne store man stannade vi till vid Rasbokils bygdegård och såg än en gång de fördelar som finns att leva och verka i en mindre ort.
Rasbokils hockeyrink används.
Månne Rasbokils bygdegård besökts av chefstränaren?
Ännu en hockeyrink, men denna i fortsatt bruk för ortsbefolkningen att nyttja under vinterhalvåret.
Innan det var tid för mattintag fortsatte vi vårt turistande i det sköna landskapet och hittade fram till Lafssjön och tillika Lafsenbadet. Efter en längre gångpromenad längs en grusväg med skogen tätt in på mötte oss en vacker badplats.
Grusvägen vindlande sig i ett vackert skogslandskap...
...och där skymtade Lafssjön med en vacker badplats.
Efter en stunds njutning av tillvaron var nästa stopp bestämt till Storvreta och dess affär för matinköp.
Nöjda med det som införskaffades valde vi Lena kyrka i Vattholma som matplats.
Inköpt måltid intogs vid Lena kyrka.
Det blev en ljuvlig stund för njutning av lugnet och de delikatesser som var uppdukat på bordet. Efter maten hade vi tid kvar till avspark varför vi tog en sväng på fem kilometer till orten kyrkbyn Tensta. En pittoresk liten ort som hade sitt fotbollslag i seriespel senaste (sista?) säsongen 2007. Det var i div 7 som Tensta GoIF placerade sig på den undre halvan. En prydlig liten idrottsplats som säkerligen används i samband med midsommarfirande och andra festligheter.
Tenstas numera slumrande idrottsplats.
Den sedvanliga GB-glacereklamen finns kvar.
Kanske scenen kommer till användning i samband med 2014 års Midsommarfirande?
Ensam tronar en kvarglöd luva...
Nu var det äntligen strax dags för avspark på Änglavallen. Hemmalaget Wattholma IF i orange tröja i topp av div 5 Norra efter fyra spelade omgångar mot bottenlaget och dittills poänglösa IF Vesta.
Wattholmafansen kunde picnica i det gröna på Änglavallen.
Vestafansen (?) fick hålla till i skuggan på bortaläktaren.
Inledande kvarten var Wattholma det klart bättre laget och rullade boll som ett topplag. Men successivt fick IF Vesta matchen dit de ville och det blev mycket kamp som gynnade Vesta.
Attack, attack, Vesta till attack!
Inte många målchanser; ty det handlade mest om halvchanser men de var jämnt fördelade och kanske var gästernas vassare.
Wattholma laddar för farlig frispark, alltmedan domaren tillrättavisar spelare  längst bort i bild.
En mållös första halvlek följdes av fortsatt kamp i andra innan Wattholma till slut kunde pricka in 1-0 med kvarten kvar. Det var ett vackert mål av Benjamin Öhrn som klappade dit lädret i nättaket från straffområdets kryss. Slutresultatet 2-0 tryckte Jon Böhlmark dit även det i nättaket i 84:e minuten efter en hörnretur. Inte orättvist även om Vesta var förtjänt av en poäng.
Vi hade mycket att prata om både på ditvägen och på hemvägen. Såväl radio som CD-spelare var tyst och i stället för Morrisseys skönsång fick vi lyssna på respektives dito i den alldeles underbara sommarkvällen längs vägarna när Uppland möter Roslagen.
En underbar försommarkväll gick mot sitt slut. Tänka sig att det var +24 grader kl 20:00!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar