2010-05-22

Edsbro IF - Rånäs IF 2-0


Matchen:
Fotboll på fredagskvällar i de lägre divisionerna är kultur. Denna varma och grönskande fredag, dvs 21 maj, var inget undantag i div 6 Östra Uppland. Edsbro IF som inlett serien med tre raka segrar och 10-0 i målskillnad vann även sin fjärde match, nu 2-0 (0-0) mot Rånäs IF. Gästerna som ännu inte gjort mål i årets serie bjöd på hårt motstånd i 50 minuter. Efter det tröt orken och topplaget Edsbro kunde till slut vinna klart när det blev öppna ytor att rulla boll på.
Vackrast var ledningsmålet när Magnus Taxén mötte på volley och placerade bollen säkert till vänster om Rånäs duktige målvakt.
Edsbro IF-Rånäs IF 2-0 (0-0)
1-0 (53) Magnus Taxén
2-0 (58) Petter J

Hörnor: 8-4 (6-2).
Dräkter, Edsbro IF: Gul/svart-randig tröja, svart byxa, gul/svart-randig strumpa. Rånäs IF: Röd tröja, svart byxa, svart strumpa.
Publik: Cirka 90 på Lummevi.
Väder: En varm sommardag med 22 grader följdes upp av en klar kväll och cirka 14 grader.

Farligt frisparksläge...
...som dock inte resulterade i mål.
Aj, aj, aj, vår gode Edsbrospelare trampade snett och skadade ena knät så illa att han fick utgå.


Det hettade till framför Edsbromålet vid ett tillfälle mot slutet - då passade Edsbros tränare på att söka stabilt stöd av en belysningsstolpe. Och det hjälpte, inget Rånäsmål den här gången.









Något om bygden:
Detta är gamla Edsbros stationshus som minner om en svunnen tid.
17 december 1898 invigdes Rimbo-Sunds järnväg, en populär linje för såväl passagerartrafik som godsdito. Men den 25 september 1966 lades passagerartrafiken ned - bilen hade då konkurrerat ut järnvägen som fortskaffningsmedel. Det sista godståget passerade Edsbro station den 19 april 1977.
Den 1 juli 1977 avslutades järnvägsepoken definitivt, och Edsbro station omvandlades till bostadshus.

Edsbro socken är en före detta församling i Uppsala stift inom Svenska kyrkan. Edsbro socken uppgick den 1 januari 2010 i Edsbro-Ununge församling.
Edsbro vackra kyrka är från 1200-talet och ligger på en höjd och övervakar tätorten. Kyrkan är en av de få i landet som inte har fönster mot norr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar