Dräkter, Edsbro IF: Gul/svart-randig tröja, svart byxa, gul/svart-randig strumpa.
IF Vindhemspojkarna: Orange tröja, blå byxa, blå strumpa.

Servering: Ja. Mycket god korv, starkt kaffe, glass samt diverse godis och chokladkakor.
... bland annat med starkt och gott kaffe. Lägg märke till GB-glasspapperskorgen vid kioskluckan.

Inträde: 30:- inklusive matchprogram som dock denna match saknade laguppställningar för såväl Edsbro IF som IF Vindhemspojkarna.
Ännu ingen kö framför insläppet och ännu ingen trängsel på bilparkeringen.
Väder: En dag som bjöd på strålande solsken och regn. Den fuktiga och kyliga luften gör sig allt mer påmind framåt kvällningen. På hemfärden låg dimslöjorna tätt över nyslagna ängarna i Roslagens famn.
Roslagsstoppet rattar vidare i Roslagen när höstsäsongen sparkat i gång igen efter sommarvilan. Efter fredagens äventyr i Rö var nästa destination Lummevi IP strax utanför centrala Edsbro. Viktiga poäng - något av en "sex-poängs-match" som en av våra tyngre medarbetare poängterade - väntade för Edsbro IF och IF Vindhemspojkarna i fotbollens div 5 Östra denna tisdag kväll (9/8). Tre poäng och framförallt Edsbro IF gjorde ett ryck i botten av tabellen och skaffade sig avstånd till Harg-Östhammar FF och Funbo IF under strecket. Ett Edsbro IF där nye tränaren och tillika legendaren Torgny "Tosse" Mattsson fått ordning på sitt gäng efter en dyster vårsäsong. IF VP, bildat 1963 och kanske mest känt för sitt bandylag som i mitten av 2000-talet avancerade till landets högsta serie för att senare ta beslutet att lägga ner hela sektionen, tycktes också prickat formen efter klara 4-1 mot Rådmansö SK i omstarten.
Men först skulle det intagas lekamlig spis...
...kombinerad med andlig spis, det vill säga Edsbro kyrka med anor från 1200-talet, som fick stå för den spisen.
På Lummevi blev det en fartfylld och bra fotbollsmatch där framförallt Edsbro imponerade med snabbt kortpassningsspel och bestämda omställningar.
Nästan halva första halvlek spelad och fortfarande 0-0. Båda lagens coacher är på tårna för att peppa sina lag. Edsbros t v i gröna shorts och VP:s blåklädde t h.
Den första farliga chansen noterades i 18:e minuten när Peter Magnusson sköt en frispark förbi muren som med besvär räddades av Vindhemspojkarnas målvakt Tomas Eriksson.
Första chansen var Edsbros, men här är det Vindhemspojkarna som resultatlöst anfaller.
I 35:e minuten tog dock Edsbro ledningen när Kristofer Brundin hittade Peter Magnusson i straffområdet som tog emot bollen i kamp med målvakten och satte den i krysset. Edsbro spelar nu som ett lag, vågar bjuda på bra och rolig fotboll. Dessutom verkar laget riktigt vältränat nu till höstsäsongen.
 Edsbro i anfall på högerkanten. Men var finns anfallarna framför mål? (Som synes, det har blivit bilar på P-platsen)
Det var fortsatt Edsbro som förde matchen även i andra halvlek. Trots det var det en bräcklig ledning med 25 minuter kvar av ordinarie tid. Då fullständigt exploderade hemmalaget och gjorde tre mål på blott fyra (4) minuter! Efter ett missförstånd mellan en VP-back och målvakten tog Magnus Taxén hand om bollen och klappade upp den i nättaket. 2-0 blev 3-0 när Peter Magnusson gjorde sitt andra mål i matchen två minuter senare.
3-0. Nu känner sig Edsbrocoachen "Tosse" lugn och kan avslappnad luta sig tillbaka i spelarbåset medan den blåklädde VP-tränarens läge är precis tvärtom.
Ytterligare två minuter senare satt 4-0 närpå vintern handbollspelande Patrik Nämvall Rödin mötte med skallen och snyggt satte bollen i nät.
Efter 4-0-målet kunde Edsbros nyförvärv från Australien lugnt dra sig hemåt. Han var inte spelklar till den här matchen.
 Två (!) minuter senare var samme Nämvall Rödin ytterst nära att nicka in sitt andra mål på en hörna slagen från vänster, men bollen prickade ribban. Efter det slutade Edsbro att spela och sjönk allt djupare i eget straffområde. Vindhemspojkarna fick komma till ett antal bra avslut innan Robert Eriksson reducerade till 4-1 på straff med knappt tio minuter kvar.
Den överlycklige Edsbrocoachen Tosse Mattsson hyllas av två glada Edsbroanhängare ,tillika Roslagsstoppets utsända, efter "sexpoängssegern". (OK då, han med blå kläder är väl ingen EIF:are precis - han håller faktiskt på Söderbykarl - av alla lag!).
Edsbro vann fullt rättvist och gjorde ett litet ryck i de nedre regionerna av serien.
Närmast för Edsbro väntade bortamatch redan på fredagen (12/8) mot IF Vesta i Uppsala, en match som Edsbro förlorade med 3-1. IF Vindhemspojkarna, nu sex poäng efter Edsbro och bara en poäng upp på HÖFF under strecket, mötte samma kväll Norrskedika IF på hemmaplan.