2014-06-23

Riala GoIF- Gimo IF 2-2 (2-0) - Roslagsbro IF- Edsbro IF 5-3 (5-1)

Roslagsstoppet samtliga tre medarbetare begav sig söndagen den 1 juni ut på en så kallad dubbelmacka i soligt, men blåsigt +18graders sommarväder. (Med dubbelmacka avses inte en lunchsmörgås utan två matcher på samma dag).
Första anhalt blev Lundbyvallen, där hemmalaget Riala GoIF tog sig an gästande Gimo IF. Resultat 2-2 efter 2-0 i halvtid.
Därefter en snabbresa till Roslagsbro, som har en idrottsplats med det underbara lyriska namnet Vårlyckan. Smaka på det namnet inte bara en gång utan flera!
Här möttes hemmalaget Roslagsbro IF och Edsbro IF, Edsbro vars kräftgång redan börjat och fortsatte denna söndag. 5-1 stod det nämligen i halvtid. Edsbro kunde dock trösta sig med att vinna andra halvlek med 2-0... ...om det nu kunde vara till någon tröst...
I Rialas affär gjordes inga matinköp inför dagens picknick på Lundbyvallen, enär affären är nedlagd. Maten inhandlades i stället i Bergshamra i Roslagen, inte Bergshamra i Solna där AIK Bandy regerar. Vi påträffade lite överraskande en AIK Bandy-kille utanför affären i Bergshamra (i Roslagen). Världen är allt bra liten. Men AIK finns ju överallt.
På Lundbyvallen spelade hemmalaget Riala GoIF mot gästerna från norr, Gimo IF.
Här en bild från publikhavet.
Vid detta bord intog Roslagsstoppets utsända sin välsmakande lunch. Inhandlad i Bergshamra - nästan lokalt.
På väg mot korvkiosken? Eller?
Gimospelaren i vitt har just testat Rialas duktige målvakt med ett bra, men resultatlöst, skott.
Här släpper vi ingen hm hm över bron, tycks Rialaförsvararen i gulsvart säga till sin opponent.
Det är inte alla idrottsanläggningar i Sverige som har en egen jordkällare. Lundbyvallen i Riala har en!
Behöver inte skriva mer... ...namnet säger allt.
Vy från en av Vårlyckans läktare mot konstgräsplan, som matchen tyvärr spelades på. Minsann om det inte är Roslagsstoppets seniormedarbetare som sitter längst till vänster?
På Vårlyckans välskötta gräsplan spelades inte matchen.
Edsbros Nicklas Johansson har precis slagit in 3-1 på en välplacerad straff.
Edsbroprofilerna Boxar´n och Tosse,som placerat sig på innerplan i spelarbåset resp. på linjen blev uppvisade till publikplats av domaren med motivering att de inte fanns inskrivna i matchprotokollet.
Nej, domaren nöjde sig inte med att de stod vid grinden invid planen. Upp på läktaren skulle de. Gentlemen som de är så lydde de övermakten och lufsade upp mot läktarplats.
Roslagsbros nr 5 Christoffer Lundqvist svarade för samtliga fem hemmamål! Här sätter han ett på straff bakom en chanslös Edsbromålvakt, som gått åt fel hål.
Roslagsbros vackra kyrka ligger mycket nära idrottsplatsen Vårlyckan.
Det är inte bara i Riala det finns busshållplatser - det finns det även i Roslagsbro.
Avslutningsvis lite passande musik:
(Roslagsstoppet beklagar dröjsmålet med publiceringen. Orsak - hög arbetsintensitet)

1 kommentar:

  1. Tosse hade även glömt att dra upp gylfen ser jag

    SvaraRadera