2015-06-12

Roslagskulla IF-Olympiacos FC 4-3 (3-1)

Onsdagen den 10 juni var det dags igen för två/tredjedelar av Roslagsstoppets redaktion att ge sig ut på vägarna. I strålande solsken och med syrendoft in i redaktionsbilen körde vi mot Lötvallen, där Roslagskulla IF tog emot Olympiacos FC från Spånga i Div. V Stockholm Norra.
Matchen slutade 4-3 efter 3-1 i halvtid. Vi fick se två lag som inte riktigt hittat rätt i sin respektive organisation; det blev mycket sparka och spring, ett givande och tagande av uppspel och mycket tjafs bland spelarna.
Domaren Aldin Imamovic ledde matchen bestämt och med distinkta signaler till spelarna. Olympiacos fick två spelare utvisade för protester och Roslagskulla en. Dessutom rätt många varningar - inte mindre än fjorton!.
Hemmalaget tog dock en välförtjänt och välbehövlig trepoängare med sitt nyetablerade lag med unga spelare från IFK Österåker med Zäta i spetsen.
Roslagskulla i rött och svart; Olympiacos fick byta sin i vanliga fall rödvita mundering till helblått reservställ.
Målens rad:
min 10 1-0 Adam Marcelind
min 20 2-0 Sebastian Zetterström
min 39 2-1 Charalampos Stefanidis
min 44 3-1 Johannes Tahbaz
min 67 3-2 Savas Gialavozis
min 77 4-2 Adam Marcelind
min 90 4-3 Savas Gialavozis
Välkommen till Lötvallen. Glassboxen vid den vändkorslösa entrén är INTE i bruk!
Roslagskulla har en av Roslagens vackraste idrottsplatser inramad av skog och ängar och med en bedårande vy mot färjeleden till Östersjön.
Redskapsskjulet och redskapen finns beredda att användas.
Hemmalaget i en av många attacker.
Här är det Olympiacos som går till anfall.
Gästernas målvakt griper in.
Roslagsstoppets Altmeister följde med skärpa händelserna på planen och dessutom de två lekande hundarna. Han har splitvision den mannen!
Serveringen sköttes föredömligt av Roslagens yngsta (?) barista.
Du kunde få pauskaffet serverat i en sådana här elegant klubbmugg om du hade tur.
En klubbstuga dignar av minnen från gångna storhetstider.
Spoltips!
Från Lötvallens sittplatsbänkar kunde vi se de stora färjorna tillika nöjespalatsen från Tallink, Birka Cruises, Viking Line och St Peter Line majestätiskt passera förbi.
Det hela formade sig till en fantastisk junikväll med sol och värme. När solen försvann bakom grantopparna kom myggorna fram i massor och irriterade. Som tur var det flesta hanmyggor, så myggbetten uteblev nästan helt och hållet.
Naturligtvis fick Morrissey svara för musiken i bilen på hemresan självklart förutom när de två fotbollsälskarna ägnade sig åt kompetent matchanalys.
Solen sken fortfarande när redaktionsbilen nådde Solna och Stockholm strax efter kl. 22:00.

2 kommentarer:

  1. ahmed här...jak tikker fyllguppet skrivit micket pra dena gong...hann har lärt sej av den unga snyga som kixksboksas hårt åck tufft..hejja

    SvaraRadera