2010-08-30

Edsbro IF-Södra Uppsala SK 6-1

Edsbro på offensiven efter snyggt inlägg.
Matchen:
Efter den tveksamma inledningen på höstens seriespel i 6 Östra Uppland är tabellettan Edsbro IF ett vinnarlag igen. Den klara segern borta mot Rånäs IF (3-0) förra helgen följdes av fredagskvällens (27/8) säkra 6-1 (3-0) mot jumbon Södra Uppsala SK hemma på Lummevi.
Edsbro var bra, riktigt bra långa stunder, och kom i anfall efter anfall mot suveränt spelande Södra-målvakten Paul Kemeny med Watford som favoritlag.

I väntan på att Edsbro ska slå en av sina 15 hörnor i matchen kan utmärke Södramålvakten Paul Kemeny koncentrerar sig med händerna höfter fäst.
Kemeny gjorde flertalet vassa räddningar men var ändå chanslös mot ett aggressivt och laddat hemmalag, som bjöd på flera vackra mål denna fantastiska augustikväll i Roslagens mustiga grönska kompletterat med den alldeles underbara kvällssol.

Edsbromålvakten hade en lugn dag på jobbet och fick i första halvlek ofta kisa in i augustisolen efter Södra Uppsala-spelare.
Läckrast var 1-0 efter knappt fem minuters spel när en välplacerad bredsida till vänster i straffområdet hittade rätt i nättaket. 3-0 var snyggt även det när målvakten rundades i friläge och bollen sattes säkert i nät. Vid närmare eftertanke var inte heller 5-0 och 6-1 i andra halvlek så pjåkiga - femman nickades i nät på hörna och sexan satt säkert när en fot mötte en härlig cross i straffområdet.
Det är dock tufft i toppen på grund av Edsbros tappade poäng i höstens två första matcher (förlust i derbyt mot Knutby och oavgjort mot Lohärad/Estuna). Ledningen är nu bara en poäng med blott fyra omgångar kvar. Positivt är att tre av dessa spelas hemma på Lummevi, bland annat då nästkommande match mot Rö IK 6 september.

Hörnor: 15-3 (9-0).
Dräkter, Edsbro IF: Gul/svart-randig tröja, svart byxa, gul/svart-randig strumpa. Södra Uppsala SK: Röd tröja, svart byxa, svart strumpa.
Publik: 46 på Lummevi.

Några av de 46 i publiken, som bänkat sig på Lummevis sittplatser...

...hade med stor sannolikhet tagit sig till idrottsplatsen med bil
Väder: Det var en sådan där dag man minns när sensommaren möter tidig höst med klarblå himmel, krispig luft och behagligt varmt under eftermiddagen. Under kvällens ljuva solstrålar sjönk temperaturer till cirka 12 grader.
Inträde: 30 kr som erläggs vid entrén på den stora grusplanen som även fungerar som parkeringsplats vid match och framförallt i samband med den populära bilbingon i klubbens regi.

Del av bilbingoanläggningen...

...som naturligtvis skyltar med den obligatoriska glassreklamen!

Du kan även köpa lotter och har då chansen att plocka hem matkorgen, sponsrad av den lokala affärsidkaren i Edsbro centrum.
Servering: Ja. Korv, kaffe, läsk, godis, chips.
Ska inte domaren blåsa igång andra halvlek snart?

Röd lyser stugan på Lummevi. Frågan för dagen: Vad används den till?

Två av Roslagsstoppets tre utsända svarar för en intensiv matchbevakning. Den tredje arbetade än intensivare med kameran.

Augustimörkret sänker sig över Lummevi. Men inget fotbollsmässigt augustimörker: Klar seger för Edsbro, 6-1, och laget toppar serien.

Resa till Edsbro med SL: Busslinje 639 till och från Stockholm (Tekniska högskolan) Busslinje 808 till och från Norrtälje och Uppsala via Knutby.