2010-08-09

Grisslehamn SK-Film SK 2-4

Grisslehamns lagkapten i passningstagen.

Sommaren gjorde sitt för att denna fredagkväll (6/8) skulle bli minnesvärd på idrottsplatsen i Grisslehamn. Det var nämligen en ljummen och alldeles underbar eftermiddag och kväll.
Tyvärr blev mötet mellan nästjumbon i div 6 Norra, tillika hemmalaget Grisslehamns SK och tabelltrean Films SK ingen match att minnas. Det var slarvigt, hafsigt och inte lätt att rulla boll på den mustigt gröna men ack så ojämna mattan.
Hemmalaget gick fram till 2-0 efter mycket slarv i Films försvarslinje. Film, som förra säsongen spelade i div 5, övergav sedan sitt försök till att spela bollen efter gräset och började slå långt mot anfallarna. Det resulterade i två snabba mål innan halvtid. I andra tog gästerna från de kulturhistoriska delarna av norra Uppland över allt mer och vann klart rättvist. De tre poängen gör nu att Films SK avancerade till andra plats i tabellen, nu blott fem poäng efter seriesuveränen Tierps IF som överraskande förlorade hemma mot Ullfors IK, 0-1.
I nästa omgång, fredag 13 augusti, möts Films SK och Tierps IF på Björkparken. Grisslehamns SK är alltjämnt fortfarande näst sist.
1-0 (12)
2-0 (32)
2-1 (35)
2-2 (45)
2-3 (57)
2-4 (72)

Hörnor: 2-2 (2-2).
Dräkter, Grisslehamns SK: Röd tröja, svart byxa, röd strumpa. Films SK: Blå tröja, blå byxa, blå strumpa.
Publik: 47 på Grisslehamns IP.
Väder: Sommarens sista (?) ljuvliga dagar bjöd på 23 grader och klarblå himmel under dagen men följdes upp av en något svalare kväll när solens strålar försvann bakom molnen.
Entré: Fritt inträde.
Där kommer den! Hård boll på väg mot...


...stora sittplats-läktaren - den här gången utan att träffa någons kaffekopp.
Servering: Ja. Kaffe, korv, läsk och diverse annat smått och gott.
Det går också bra att följa matchen från kioskens serveringsbord.
"Lagkaptenerna till mig" röt domaren Kjell Andersson från Norrtälje sedan han tröttnat på allt tjafs på planen. Då passade Filmspelarna på att fylla på vätskeförråden.
En regnig dag är det nog inte lätt att hålla sig torrskodd i gästande lags spelarbås...
Liksom så många andra idrottsföreningar i Roslagen har de sin festplats vid idrottsplatsen. Festplatsen används kanske inte så ofta nu för tiden, men det passar ju bra att placera målställningar där.


I midsomras användes som synes festplatsens dansbana till Små grodor och annat!



Resor med SL till Grisslehamn:
Från Tekniska högskolan i Stockholm tar du buss 676 till Norrtälje busstation.
Där byter du till buss 637 mot Singö, avstigning Grisslehamns centrum.
En och annan buss 637 avgår från Tekniska Högskolan direkt mot Singö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar